Кишинев, Киев, Одеса с 4 нощувки със закуски и 2 вечери от София

Киев (Київ – украински, Kiev – англ.) е столица и най-голям град на Украйна, разположен е на брега на река Днепър. Градът е един от най-древните в Източна Европа. Основан през 5 век. В старият град се намират множество историческите забележителности, наблюдават се готическа и барокова архитектура. По-известни забележителности са: църквата Света София, цъкрава Свети Андрей – в бароков стил, две църкви в центъра на града от 11 век, известни със своите катакомби, кулите с камбаните и музейните колекции; църквата Свети Володимир от 19 век; близо до централната част се намира и Златната порта, конструкция, която датира от 1037.; Киевската опера, Киевският младежки театър. В Киев се намира и големия манастир Киево-Печорска лавра.

Програма

ден 1

Отпътуване от София в 21:00ч. от паркинга пред Централна ЖП Гара (бивш Трафик Маркет) по маршрут: София – В.Търново – Русе. Транзитно пътуване през територията на Румъния към Молдова. Нощен преход

ден 2

По обяд пристигане в столицата на Молдова – град Кишинев, описван като град на парковете и езерата, един от най-зелените в Европа. Молдова е земя на кръстопът на различни култури, на романската и славянската, населявана от бесараби, гагаузи, молдовци, украинци, румънци. Почти непозната за останалия свят, Молдова е една от последните „истински”, непроменени от туристическия поток, дестинации. Наситена със събития история, вековни традиции и ритъм на живот, неизменно следващ народните празници и обичаи, огласян от лиричната песен „дойна” и освен това манастирски комплекси и крепости, и изненадващо добро вино – Fataesca Negra, Galbena, Plavai. В гостилниците опитайте гювеч или мамалига.
Настаняване в Хотела. Свободно време за разходки или екскурзия по желание.
Екскурзия по желание:  Туристическа програма в Кишинев – Свещените порти, Стария град с Катедралата, Националния музей и като град на културата Кишинев впечатлява с многобройните си театри, Операта, Балета и др. В Кишинев българските туристи могат да се запознаят с паметници, свързани с българската история и по-точно с историята на националното освободително движение и с войната от 1877 / 78 . Това са:паметника на Христо Ботев (1977), паметника на българските опълченци, параклис (свързан с руско-турската освободителна война), къщата, където е живял Христо Ботев, мемориалната плоча поставена на мястото на формиране на три дружини български опълченци и барелефа на мястото, от където войниците са се отправяли на път към бойното поле по време на руско-турската война 1877/78 довела до създаването на Третата българска държава. Вечеря. Нощувка в Кишинев.

ден 3

Закуска. 07:00ч. Отпътуване за Украйна- необятна земя между гористите Карпати и низините, Черно и Азовско море и р.Днепър. Съхранила културната си идентичност, завладяваща с вихрения танц гопак и напевната мелодия на бандурата, страна с пълна с обрати история.
След обяд пристигане в столицата на Украйна – гр. Киев, наричан „Майка на руските градове“, красиво разположен по бреговете на р. Днепър. Настаняване в хотел. Свободно време за самостоятелна разходка или екскурзии по желание:
Екскурзии по желание: Панорамна обиколка на града с местен екскурзовод на руски език включваща: една от най – живописните улици на Киев – „Андреевский спуск”, на която се намират Андреевската църква, Дом Орлова, Контрактовия площад, Успенската църква „Богородица Пирогоща“, Гостинный двор, Киево-Магилянската академия, Речната гара. Разходка по Михайловския площад и разглеждане на Михайловски – Златоверхий манастир, паметника на княгиня Олга, паметника на Богдан Хмелницки, Софийския събор (Този обект е включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО – 1990), Золотые ворота, Националния оперен театър, носещ името на известния украински поет Тарас Шевченко и неговия паметник, главния корпус на Университета. Свободно време за разходка по най-известната търговска улица на Киев – Kрещатик. Нощувка в Киев.

ден 4

Закуска.
Свободно време за самостоятелна разходка или екскурзии по желание:
Екскурзии по желание: Посещение с местен екскурзовод на Киево – Печорската Лавра, национален религиозен и архитектурен комплекс (Този обект е включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО – 1990) времетраене 2,5 часа, един от най-старите пещерни манастири, посветен на Св. Богородица, разположен бреговете на р. Днепър. Комплексът заема площ от около 28 хектара, с повече от 100 архитектурни паметника. Разделен е на две части: Долна и Горна Лавра. Тук се намират нетленните мощи на редица светци и монаси.
Екскурзии по желание: Екскурзия до Пирогово – музей под открито небе, пресъздаващ народния бит, култура и архитектурни стилове от различни области на Украйна. Музеят е разположен на обширна хълмиста територия в покрайнините на столицата и представя над 300 уникални експоната и архитектурни реликви – стари селски къщи, дървени църкви, вятърни мелници и др.
След обяд свободно време.
Екскурзии по желание: По желание разходка по река Днепър с туристическо корабче ”Панорама на Киев” /времетраене около 1,30ч. /.
Екскурзии по желание: По желание вечеря в битов ресторант с национална кухня. Нощувка в Киев.

ден 5

Закуска. Сутринта отпътуване. По обяд пристигане в Одеса – перлата на украинското Черноморие с най-прочутото пристанище.
Свободно време за самостоятелна разходка или екскурзии по желание:
Екскурзии по желание: Панорамна-пешеходна екскурзия с местен екскурзовод на руски език.  Административният център – разположен на Приморския булевард и едно от най- красивите кътчета на града, откъдето морското пристанище се спуска знаменитата Потьомкинска лестница, ул. Дерибасовска, Приморския булевард, двореца на Граф Воронцов и паметника на херцог дьо Ришельо и Екатерина Велика, Националния Театър за Опера и Балет, Одеския Археологически музей. В Одеса също има паметна плоча на Христо Ботев, а през 2009 е открит и паметник на поета-революционер на площад Прохоровский.
Екскурзии по желание: По желание, вечеря в ресторант с национална кухня и музика на живо ( включва вечеря с тристепенно меню, алкохолна и безалкохолна напитка по 1 брой). Нощувка в Одеса.

ден 6

Закуска.
Свободно време за самостоятелна разходка или екскурзии по желание:
Екскурзии по желание: Тур „Одеса – град на различни религии“ ( включва транспорт и екскурзоводско обслужване на руски език) – посещение и разглеждане с професионален екскурзовод на храмове и обители, представящи религията и културата на отделните народи, оставили следи в развитието на града – Арменска църква, Арабския културен център, Синагога, Гръцка църква, Католически и Лутерански храм и Катедралата на Одеса (Преображенски храм) – най-големият православен храм в града с близо 3 вековна история.
След обяд отпътуване за България. Нощен преход.

ден 7

Пристигане в България преди обяд.

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ:

 • 14.04.2020
 • 27.04.2020
 • 04.05.2020
 • 19.05.2020
 • 22.06.2020
 • 27.07.2020
 • 01.09.2020
 • 16.09.2020
 • 19.10.2020
 • 09.11.2020
 • 14.12.2020

Възможност за отпътуване по маршрути от: 
1/  Кърджали, Хасково, Ст. Загора, казанлък, Габрово, В. Търново и Русе при минимум записани 40 човека
2/  Варна, Шумен, Търговище, Разград и Русе при минимум записани 40 човека
3/  Гоце Делчев, Велинград, Пазарджик, Пловдив, Ст. Загора, В. Търново и Русе при минимум 40 човека
 

ПАКЕТА ВКЛЮЧВА:

 • Транспорт с лицензиран туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Кишинев в хотел 2/3*;
 • 2 нощувки със закуски в Киев в хотел 2/3*;
 • 1 нощувки със закуска и вечеря в Одеса в хотел 2/3*;
 • Пътни, магистрални и гранични такси по маршрута Румъния, Молдова и Украйна
 • Водач от фирмата организатор.

 

ПАКЕТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Всички допълнителни екскурзии за деца до 11,99 г. с 2-ма възрастни са БЕЗПЛАТНИ;
 • Градски такси за хотелите по маршрута 8.00 евро / 15.65 лева на човек (заплаща се задължително към пакета); 
 • Медицинска застраховка с Асистанс 12 лева на човека за целия период за лица над 65г 24 лева;
 • Застраховка „Отказ от Пътуване“ – предлага се срещу допълнително доплащане;
 • Панорамна и пешеходна обиколка на Кишинев – 30 лв /при минимум 25 туристи/
 • Панорамна обиколка на Киев с местен екскурзовод на руски език – 34 лв /при минимум 25 туристи/;
 • Посещение на Националния Киево – Печорски архитектурен комплекс Лавра с местен екскурзовод – 38лв. /при минимум 25 туристи/;
 • Екскурзия до Пирогово – музей под открито небе – 34 лв /при минимум 20 туристи/;
 • Разходка по река Днепър с туристическо корабче ”Панорама на Киев – 40 лв /при минимум 25 туристи/;
 • Вечеря в битов ресторант с национална кухня – 76 лв /при минимум 15 туристи/;
 • Панорамна обиколка на Одеса с местен екскурзовод – 30 лева. /при минимум 25 туристи/;
 • Вечеря в заведение с национална кухня и музика на живо – 50 лева (включва тристепенно меню, 1 безалкохолна и 1 алкохолна напитка); /при минимум 25 туристи/;
 • Тур „Одеса – град на различни религии“ – 40 лева; /при минимум 25 туристи/;
 • Разходи от личен характер и музейни такси.
 • Забележка: Фирмата си запазва правото да промени цената при: промяна на транспортни разходи /гориво/, летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 5% на валутния курс в периода между датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
 • ВАЖНО! Може да се възползвате от актуалната промоция чрез закупуване на ваучер от сайтове за групово пазаруване. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!
 • За програми в които не са упоменати хотелите в които ще бъдете настанени, имената ще бъдат обявени 7 дни преди датата на отпътуване.
 • Срок за записване: до запълване на свободните места.
 • Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването е 45 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи чрез доплащане към цената на пакета в зависимост от наличните записани туристи както следва:
 • При група от 40 до 45 човека се налага доплащане в размер на 20 лева на човек, за да бъде потвърдено пътуването по определения маршрут.
 • При група от 35 до 40 човека се налага доплащане в размер на 40 лева на човек, за да бъде потвърдено пътуването по определения маршрут.
 • Важно! Горепосоченото доплащане за потвърждаване на пътуването се дължи от всеки клиент за съответната дата на пътуване, без значение от това кога резервациите са били направени. В този случай сумата за доплащане се обявява в срок от 14 дни преди съответната дата на заминаване. Всеки клиент трябва да заплати сумата за разлика в броя на пътуващите в срок до 10 дни преди заминаване.
 • Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 7 дни преди датата на отпътуване.
 • Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността на записване.
 • Допълнителни изисквания: При резервация се заплаща депозит в размер на 50% от пакетната цена.
 • Туристите пътуват с международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на екскурзията;
 • Записването за екскурзията става след сключване на договор, представяне на фотокопие на първите страници на международния паспорт или лице на личната карта.
 • За деца под 18 години, непридружавани от единия или от двамата родители, е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/.
 • Необходими документи: валиден задграничен паспорт 6 месеца след датата на завръщане. За лица под 18г – нотариално заверена родителска декларация – оригинал + 2 копия. Посещаваната страна е без специфични санитаро-хигиенни и митнически изисквания спрямо българските граждани.
 • Важно: За Деца до 18г., пътуващи без родителите или само с един от тях трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина. Ако дете под 18 години пътува само с един от родителите си (или с друг придружител, различен от родител), той трябва да носи нотариално заверено пълномощно от не пътуващия родител + копие от него (а ако пътува с друг придружител – и от двамата родители) за излизане на детето в чужбина (в случай че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него). Този документ ще послужи пред българските гранични власти.
 • Агенцията си запазва правото да промени последователността на изпълнение на програмата.
  Всички допълнителни екскурзии се осъществяват при събран определен минимален брой записани туристи.
 • Туроператорът има сключена застраховка ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗАД „АРМЕЕЦ“- гр. София, ул. Стефан Караджа. Туроператорът предлага на всеки клиент възможността за сключване на допълнителни застраховки „Отмяна на пътуване“ и застраховка „Кражба, загуба или забавяне на личен багаж“.

Вашият коментар